Din browser mangler en opdatering.

For at opnå den bedste brugeroplevelse bedes du opdatere din browser.

Vi beklager ulejligheden.

Opladning og rækkevidde

Hvordan kan jeg betale?

Med en elbil har du flere muligheder for at betale på en nem og bekvem måde f.eks. via app, opladningskort eller kreditkort. Med tiden vil dine autentificeringsdata blive lagret i bilen. Så skal du bare sætte opladningskablet i bilen, hvorefter opladningen starter og betalingen sker automatisk. Der findes dog ladestationer rundt omrking i Danmark og i udlandet, hvor opladningen nogle gange endda er gratis.

Ladestander, hvor der kan betales med opladningskort

Stikdåse og wallbox

Den mest komfortable måde at oplade din elbil på, er hjemme hos dig selv. I Danmark samarbejder Volkswagen med Clever, der har specialiseret sig i installering af ladebokse i private hjem. Med en ladeløsning fra Clever betaler du et fast månedligt beløb, hvorefter du kan lade ubegrænset på ladeboksen derhjemme, samt på Clevers offentlige netværk at ladestationer. Nemmere bliver det ikke.

Elbil, som lades op derhjemme via en wallbox

Offentlige ladestandere

Ved betalingspligtige offentlige ladestandere i byen eller ved motorvejen foregår betalingen oftest med en lille brik, der aktiverer ladestanderen og som knytter dig som kunde til ladestander operatøren. Så afregner du efterfølgende med operatøren, f.eks. via Betalingsservice, for den strøm du har brugt. I Danmark er der, via vor samarbejdspartner Clever, mulighed for at tegne et abonnement, hvor du for et fast månedligt beløb, kan tanke al den strøm hjemme, samt på det offentlige netværk, som du har brug for. Nemmere bliver det ikke.

En elbil lades op ved en offentlig ladestation

Betalingsmåder

Ikoner til betalingsmulighederne app, opladningskort eller NFC-kommunikation

Ladestanderen operatøren skal naturligvis vide, hvem du er før du kan tanke strøm på din elbil. Identificeringen foregår oftest med en lille brik. Med tiden følger løsninger hvor du med en app på mobilen, kan ”låse” op for ladestanderen, og betale for strømmen via et tilknyttet betalingskort.

I udlandet er det meget almindeligt at betale pr. tidsenhed og ikke for den brugte strømmængde. Det skyldes, at der stadig kun er få ladestandere, der er certificeret i henhold til bestemmelserne vedr. måleapparater i forhold til at kunne måle strømmængder præcist. I Danmark er flat-rate / abonnementsmodellen meget udbredt, dvs. du betaler et fast månedligt beløb til en ladestander operatør, og kan så lade lige så mange kWh du vil på din elbil.

Plug & Charge (ISO-interface)

Opladningskort med isat ladekabel

For at gøre opladningen endnu mere enkel skal du fremover kun sætte ladekablet i, og så starter opladningen. Med denne teknologi, som også kaldes Plug & Charge, gemmes dine autenticeringsdata én gang i bilen. Derefter registrerer ladestationen automatisk, hvem du er. Det er meget praktisk. Denne teknologi forventes at være tilgængelig fra 2020 og rulles trinvis ud via en ISO-certificeret norm, så du fremover vil kunne anvende flere og flere Plug & Charge-ladestationer.

Gratis opladning

Udover de betalingspligtige ladestandere findes der ladestationer, hvor du af og til kan tanke strøm gratis. Eksempelvis på parkeringspladserne til store supermarkeder eller bolighuse. Så bliver shopping dobbelt så sjovt.

En elbil lades op gratis foran et møbelhus

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Med We Charge har du direkte adgang til det offentlige opladningsnetværk, og med din ladestrømsaftale kan du nemt oplade din elbil overalt i Europa. Nemt og bekvemt med din smartphone via We Connect-appen2 fra Volkswagen. Autentificeringen ved ladestanderne foregår enten via We Charge-ladekortet (RFID-kort), via appen (QR-kode) eller, så snart teknikken er rullet ud overalt, via Plug & Charge – her ved ladestanderen via din bil, hvem du er.

Smartphone med WeConnect-appikon og betalingsbekræftelse

Mens du lader op, kan du med We Charge og via We Connect-appen3 se din ladestatus, styre opladningen og forklimatiseringen eller modtage push-beskeder, uanset hvor du befinder dig. Hvis opladningen eksempelvis er afsluttet, eller der skulle være opstået en fejl under opladningen. Derudover giver We Charge mulighed for at udføre den efterfølgende betaling inklusive faktura og transaktionsoversigt via den indgåede ladestrømsaftale. Det hele sker helt automatisk. Eller kort sagt: We Charge. 

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.