Opladning og rækkevidde

Hvor langt kan jeg køre?

Vores ID.-familie står for en ny generation af elbiler, som også kan anvendes til kørsel over større afstande på kun én batteriopladning. Det gør elektrisk mobilitet til et attraktivt alternativ for flere og flere mennesker: både dem, der pendler i hverdagen, kører på weekendtur eller kører lange strækninger. Og ved de nye lynopladningsstationer går det nu hurtigere, end du tror.

Landkort med en lang rute og ladestationer på vejen

El bringer dig videre.

ID. Crozz set fra siden, mens den kører ved en sø

Når snakken falder på elektrisk mobilitet, melder der sig automatisk et spørgsmål om rækkevidde. Hvor langt kan jeg komme på én batteriopladning? Hvordan skal jeg tilbagelægge længere køreture? Hvor lader jeg min bil op igen, og hvor lang tid tager det?

I 2020 introduceres vores nye elbiler, der er baseret på den modulopbyggede eldrivlinjeplatform (MEB). Med ID.-familien kan du køre ca. 330 til over 550 km1 i henhold til den nye WLTP-standard – afhængigt af den enkelte bils batteristørrelse og karrosserikoncept.

WLTP står i øvrigt for Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure og er en globalt ensartet testmetode, der i højere grad er orienteret mod virkelig kørsel.

Hverdagspendleren.

Kører du flere korte ture om dagen? Om morgen kører du børnene i skole, derefter kører du på arbejde, og om eftermiddagen skal du på indkøb. Hvis du kører ca. 50 km om dagen i din elbil ligesom en gennemsnitlig pendler, så har du, afhængigt af batteristørrelsen, kun behov for at lade dit batteri op ca. en til to gange om ugen. Og det kan du ideelt set gøre derhjemme om natten med en wallbox (tilvalg). På den måde kan du sætte dig ind i din nyopladede elbil om morgenen og starte dagen fuld af energi.

Hurtigt af sted i skole med børnene og så videre på arbejde.

Infrastrukturen for ladestationer i det offentlige rum, fx på parkeringspladser ved supermarkeder, er under løbende udbygning. Stadig flere arbejdspladser tilbyder opladning til medarbejdernes biler. På den måde kan du udnytte de lange parkeringstider på din arbejdsplads effektivt og vil i hverdagen med normale pendlerture kun have behov for at lade op en til to gange om ugen.

Et bykort, hvorpå der er registreret en rute fra derhjemme til supermarkedet og til skolen

Weekendture og miniferier.

Et par gange om året har du helt sikkert også brug for at køre lidt længere ture i din elbil. Det kan fx være for at besøge familie eller venner, opleve en anden by eller at tage en tur ud i det blå i påske- eller efterårsferien. Med ID.3 kan du med de større batterivarianter også opnå reelle rækkevidder på ca. 400 km ved kørsel på motorvej.3 

Mange destinationer på mellemlange strækninger, som fx en påskeferie, kan du altså køre til helt uden eller kun med en kort opladning i løbet af kaffepausen. Så ingenting behøver at ændre sig for dig i forhold til at køre den slags ture – i dag holder du sikkert også en pause på længere ture.

En todagestur på familiebesøg eller af sted på miniferie.
Et landkort, der viser vejen fra derhjemme til kontoret og til feriedestinationen uden for byen.

Feriefolket.

Vidste du, at din elbil kun skal lade op tre eller maksimalt fire gange på en lang køretur på ca. 1.000 km? På den måde kan du også tilbagelægge længere afstande. Og helt ærligt – der er vel ingen, der har noget imod lige at få strukket benene, få en lækker lille snack eller en kop varm kaffe.

Hold pause og lad op på længere ture.

Hvis der så alligevel er en tur, du ikke har lyst til at køre i din elbil, så tilbyder Volkswagen dig mod betaling en lejebil via den supplerende mobilitetsservice.

Landkort over Nordeuropa, som viser ruten hjemmefra og til feriedestinationen. Der er flere ladestationer på vejen

Stor rækkevidde. Stor fleksibilitet.  

Kører du allerede i en elbil, eller overvejer du at anskaffe dig en? Ikke dårligt. For nu ved du allerede, at elbilers rækkevidde er større, end du troede. Fra nu af vil du både på korte eller lange ture, i hverdagen eller på ferieture være præcist lige så fleksibel som i en bil med benzin- eller dieselmotor. Det er særligt praktisk, at du både hurtigt og nemt kan finde den nærmeste ladestation via dit navigationssystem, mens du er ude at køre. Især fordi udvalget af offentlige ladestationer hele tiden vokser.

Illustration af en smartphone med positionsnål, der viser en ladestation på et kort.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there