Opladning og rækkevidde

Hvor kan jeg lade op? 

Elektrisk mobilitet vil i stadig stigende grad have indflydelse på vores hverdag. Måske også snart på din. Så er det tid til at give slip på gamle vaner og indse, at mange ting er blevet lettere. Fx kan du lade din elbil op, mens du sover, arbejder eller køber ind. De mange ladestationer rundt omkring eller hjemme hos dig selv forsyner dig altid med strøm. Og hvis du så også vælger grøn energi, vil du køre fremtiden i møde ekstra miljøvenligt og emissionsreduceret. Lyder det ikke godt? Det er det også. 

Bil lades op på parkeringsplads ved et supermarked.

Tank op derhjemme. 

Din elbil lader op, mens du sover.

Forestil dig, at du sætter dig ind i bilen om morgenen og starter dagen sprængfyldt med energi. Mens du har fået hvilet dig om natten, har din bil nemlig også ladet op. Med en wallbox installeret efter forskrifterne, foregår opladningen i hjemmet sikkert og effektivt, og uden risiko for overbelastning af husets elnet. Det er lidt ligesom at have en tankstation i carporten. Nemmere bliver det ikke.

En tankstation derhjemme.

  1. Opladning via en almindelig 230V stikkontakt: du kan godt nød-oplade din elbil fra en almindelig stikkontakt i huset. Det forudsætter et nødladekabel (populært benævnt "mormor kabel"), som tilsluttes en alm. 230V stikkontakt. Herefter begynder opladningen. Men det går langsomt (1-2 døgn for en fuld opladning), og den langvarige, høje belastning af stikkontakten kan udgøre en sikkerhedsrisiko. 
  2. Opladning via en wallbox: Hvis du bor i eget hus med garage eller carport, er den sikreste og mest optimale løsning at få installeret en wallbox der, såfremt den installeres af vores samarbejdspartner Clever, sluttes direkte til husets eltavle. Da ladeeffekten hermed bliver er betydeligt højere, er din elbils tomme batteri ladet helt op igen allerede efter 5-8 timer. Nemmere og hurtigere – en optimal løsning for dig.

Ubegrænset opladning hjemme og ude

Clever Unlimited

Du får Clever Unlimited med som en helt naturlig del af din Volkswagen - det inkluderer installation af ladeboks* og ubegrænset opladning til at lade hjemme og på Clevers ladenetværk.

For en fast månedlig pris er du fri til at køre og lade, alt det du vil. Clever Unlimited giver dig ubegrænset opladning dér, hvor det passer dig og fuld frihed i din nye bil. Med Clever Unlimited kommer du godt fra start med din nye Volkswagen og er klar til at starte hver dag med ny energi.

*Du får installeret en ladeboks hjemme, så du kan lade ubegrænset i al den tid, du har Clever Unlimited. Der er ubegrænset garanti på ladeboks og installation. Kræver installationen særlige ydelser såsom grave- eller stilladsarbejde er dette ikke inkluderet. Langt de fleste har mulighed for at få installeret en ladeboks fra Clever på deres privatadresse. Læs mere om installationen her .
 

Nærbillede af et ladekabel med Mennekes-stik (type 2), der tilsluttes til ID. Buzz

Hvis du ikke bor i eget hus, men f.eks. bor til leje, i lejlighed eller i en ejerforening og parkerer bilen på vejen foran huset på offentlig grund, er der ikke altid en ladestander eller ladeboks i nærheden. Der er ikke offentlig ladeinfrastruktur i alle boligområder. Løsningen kan være at ejerforeningen investerer i den nødvendige infrastruktur, at udlejer f.eks. giver tilladelse til at der installeres en wallbox, eller at bilen oplades på dit arbejde, hvis du her har adgang til en ladeinfrastruktur på parkeringspladserne. Den gennemsnitlig pendler har et samlet kørselsbehov på ca. 50 km om dagen, så det vil kun være nødvendigt at lade bilen op ca. en gang om ugen i 5-8 timer. 

Også på dette område, er der forandring på vej. Der arbejdes eksempelvis fra politisk hold på at indgå aftaler, der vil gøre det lettere for den enkelte at drage nytte af fordelene ved opladningsmuligheder på fællesarealer.

Opladning på arbejdspladsen.

Din elbil lader op, mens du arbejder.

Et stigende antal arbejdspladser er i færd med en trinvis elektrificering af virksomhedens vognpark og firmabiler. Mange arbejdspladser opbygger en ladeinfrastruktur og giver nu også medarbejderne mulighed for at lade deres elbiler eller plug-in-hybridbiler op ved en af virksomhedens ladestationer. Det er med til at ændre mobiliteten. Har du allerede nu adgang til ladestationer på parkeringspladsen på dit arbejde? Så vil du som kortturspendler med et dagligt kørselsbehov på ca. 50 km kun skulle lade din elbil op en gang om ugen. Og det nemmeste er at gøre det i arbejdstiden.  

Ladestation ved en kontorbygning

Shopping, mens bilen lader op.

Gør dine indkøb i ro og mag. Imens din bil lader op.

Tid har aldrig været mere værdifuld end nu. Hvorfor så ikke bruge den til at klare dine ærinder, mens bilen bliver ladet op? Du kunne eksempelvis købe ind. Et stigende antal supermarkeder, indkøbscentre og møbelhuse er i færd med at opbygge en ladeinfrastruktur. På den måde kan du både dække dit daglige opladningsbehov og udnytte ladetiden effektivt ved at gøre brug af en opladningsmulighed, der i et vist omfang endda er gratis.

En elbil lades op på parkeringspladsen ved et møbelhus.

Drej fra ved næste frakørsel for at lade bilen op.

Ved motorvejen. 

Hvis du kører lange ture, er du nødt til at lade din elbil op ved motorvejen. Den gode nyhed er, at mange ting vil ændre sig i løbet af de kommende år i takt med at der bliver op- og udbygget en lynopladningsinfrastruktur. Volkswagen koncernen er som en del af selskabet IONITY, der er blevet etableret i samarbejde med andre bilproducenter, involveret i opbygningen af sådan en ladeinfrastruktur. Og elselskaberne investerer nu også mere i at få udbygget nettet af lynladestationer langs motorvejsnettet, så det i løbet af en overskuelig periode vil være muligt at lade sin bil op på en stor del af motorvejsrastepladserne.

Opladning af en elbil under en pause på motorvejen

Der er altid en lader nær dig

Der er aldrig langt til nærmeste lader, når du er på farten, og der kommer hele tiden flere til. Tjek hvor din nærmeste lader er placeret på Clevers kort eller via Clevers app. Appen er din personlige hjælper, der guider dig til hurtigt og nemt at finde vej til opladning, når og hvor du har brug for det. Du kan også tjekke, om laderen på din rute er ledig og klar til brug. Hent Clevers app her:
Til iOs her
Til Android her  .

Fordele ved Clever

  • Fuldt batteri når du vågner
  • Hurtig opladning når du er på farten med adgang til det stærkeste netværk
  • En app lige ved hånden, der guider dig nemt og hurtigt videre til nærmeste ladepunkt
  • Hjælpen er altid nær – vi sidder klar med personlig service og gode råd for at hjælpe dig godt på vej

We Charge - den nye opladningsservice fra Volkswagen

Din perfekte ledsager på både korte og lange køreture.

Skal du på en afslappet udflugt eller på ferietur? Det er ikke noget problem. For We Charge er, via We Connect-appen2 fra Volkswagen, din forbindelse til et fintmasket og pålideligt opladningsnetværk – og dermed til en køreoplevelse uden bekymringer. I hele Europa. Med We Charge kan du på komfortabel vis planlægge dine ruter langs nettet med offentlige ladestandere og blive navigeret direkte hen til en ledig station. Ideelt set hen til de nye lynopladningsstandere fra IONITY, der giver dig mulighed for hurtig opladning af din elbil over hele Europa. Samtidig sørger en nem håndtering af opladningen og en transparent betalingsprocedure for, at du altid kommer sikkert frem til din destination.

Smartphone med We Connect-app og kortudsnit inkl. markerede punkter

We Charge – planlægning er vejen frem.

Mødestress, manglende opmærksomhed på grund af børn eller et larmende vejarbejde – der er mange årsager til, at man kan miste overblikket over den aktuelle ladetilstand. Heldigvis holder We Charge altid øje med opladningsmulighederne for dig og fortæller dig, hvilke stationer der er tilgængelige lige nu. HPC-ladepunkterne (High Power Charging) fra IONITY fremhæves ekstra for dig. Så er selv de lange køreture helt uden problemer – i hvert fald med hensyn til opladningen.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Your browser is outdated!

Please get a decent browser here or there