#challengeacceptID
ID.R

Fremtidens ambassadør

ID.R er den første rent eldrevne racerbil fra Volkswagen og den sportslige spydspids i ID.-familien, som er en helt ny generation af serieproducerede elbiler. Der gik kun 250 dage fra den første skitse til præsentationen af prototypen. I 2018 vandt ID.R det berømte bjergracerløb ”Pikes Peak International Hill Climb” i USA med franskmanden Romain Dumas bag rattet. Efterfølgende er hightechracerbilen blevet konsekvent videreudviklet, og den har sat flere banebrydende rekorder undervejs.

Pionerarbejde til serieproduktionen

På lidt over et år har den komplet eldrevne ID.R ikke blot sat fire betydningsfulde rekorder, som nu har deres plads i Volkswagens motorsportshistorie. Derudover har driften af den 680 hk stærke prototype givet værdifuld indsigt, som har kunnet bruges i produktionen af modellerne fra ID.-familien.

Teknologier, som har været anvendt med succes, når ID.R har sat rekorder, finder vej til serieproduktionen. Som det sportslige forbillede for ID.-familien er ID.R også med ved lanceringen af ID.3 og ved verdenspremieren på ID.4, som er de første to serieproducerede ID.-modeller fra Volkswagen. Dermed sætter Volkswagen en tyk streg under sin ambition om at blive verdens førende mærke inden for elektrisk mobilitet.