SOS Dansk Autohjælp
Transporter til assistance

SOS Dansk Autohjælp
Transporter til assistance

SOS Dansk Autohjælp kører årligt flere end 240.000 assistancer med de karakteristiske gule biler og hjælper hver dag flere end 650 bilister sikkert videre, når de har problemer med bilen. Til det arbejde bruger man blandt andet seks specialopbyggede Transportere, som hjælper SOS Dansk Autohjælps personale med at løse de mange forskellige opgaver, de møder ude på vejene.

Klar til alle slags opgaver

Henrik Ahlstrøm Olsen er stationsejer i Køge, som er en af SOS Dansk Autohjælps seks distriktsstationer, og herfra styrer man biler og aktiviteter på Sjælland. Henrik Ahlstrøm Olsen har været med inde over det tekniske omkring opbygningen af Transporterne, der er leveret af Volkswagen ErhvervsCenter Plus i Risskov ved Aarhus.

”En stor del af vores arbejde består af nødreparationer på stedet, så kunden kan fortsætte i egen bil og få lavet en eventuel større reparation, når det passer tidsmæssigt,” siger Henrik Ahlstrøm Olsen.

”Med Transporterne hjælper vi for eksempel ved punkteringer, skifter batterier og tømmer tanken, hvis der er hældt forkert brændstof på. Derudover har vi vejhjælpslastbiler, der tager sig af opgaver som bugsering og fritrækning.”

Specialudstyr, der får kunderne hurtigt videre

SOS Dansk Autohjælps Transportere har 2,0 TDI-motor 180 hk med DSG-gearkasse, og de har forstærket undervogn, der forhøjer den tilladte totalvægt til 3200 kilo.

”Bilerne er fuldt bygget op med det specialudstyr og de ting, som vi af erfaring ved kan hjælpe kunden hurtigt videre. Der er en tester til fejlfinding på bilerne, en kompressor, værktøj til døroplukning og håndværktøj som hammer og skruetrækkere – på mange måder er bilerne jo et rullende autoværksted,” forklarer Henrik Ahlstrøm Olsen.

Personalet i bilerne er automekanikere med speciale i autohjælp.

Bilerne er fuldt bygget op med det specialudstyr og de ting, som vi af erfaring ved kan hjælpe kunden hurtigt videre. Der er en tester til fejlfinding på bilerne, en kompressor, værktøj til døroplukning og håndværktøj som hammer og skruetrækkere – på mange måder er bilerne jo et rullende autoværksted.
Henrik Ahlstrøm Olsen

Der er gjort meget ud af at forstå kundens behov

Volkswagen ErhvervsCenter Plus i Risskov, der er Volkswagens største ErhvervsCenter, har leveret alle seks Transportere. Salgschef Kenneth Jonassen gjort meget ud af at analysere behovene hos SOS Dansk Autohjælp, før man gik i gang med specialopbygningen af bilerne.

”Et meget vigtigt punkt i forhold til vejhjælpsbilerne er vægten. De må ikke blive for tunge, fordi der skal være plads til yderligere materiale i forbindelse med reparationerne – for eksempel at Transporteren har nye batterier med til kunden eller skal have mange liter forkert brændstof med tilbage i tanken efter en tømning - uden at overskride den maksimalt tilladte samlede vægt. I og med, at vi stod for den samlede levering, kunne vi sikre, at de færdigopbyggede biler indeholdt det, de skulle, og samtidig holdt vægten. Og SOS Dansk Autohjælp skulle ikke rundt til forskellige leverandører og samle det selv,” siger Kenneth Jonassen.

Henrik Ahlstrøm Olsen er også godt tilfreds med samarbejdet.
”Det er et fint samarbejde, hvor vi har kørt det hele igennem Kenneth, som har samlet trådene. Det betyder også, at vi har alt vedrørende bilerne samlet et sted i forhold til service og garanti, så det er nemt for os.”

Transporter viser sig at være det perfekte valg

Med de forskelligartede og krævende opgaver, som SOS Dansk Autohjælp rykker ud til, var der også nogle klare krav til Transporterne.
”Det er vigtigt for os, at de kører og er så driftsikre som muligt, for de er i gang hele døgnet rundt. De skal være i orden, for vores service fungerer selvfølgelig ikke, hvis vores egne biler ikke kører,” siger Henrik Ahlstrøm Olsen med et smil.
Kravene har Transporterne indtil videre levet op til. Og Henrik Ahlstrøm Olsen oplever flere fordele med den kompakte varebil.
”Transporterne fungerer rigtig godt til at yde vejhjælp i byen - fremfor lastbilerne. To af Transporterne kører i Københavnsområdet, og vi kommer hurtigere rundt og er til mindre gene for den øvrige trafik,” siger Henrik Ahlstrøm Olsen.

Volkswagen ErhvervsCenter Plus Risskov og SOS Dansk Autohjælp planlægger at fortsætte samarbejdet. De næste gule biler til SOS Dansk Autohjælp ser ud til at blive Volkswagens nye Craftere, der skal bruges til et nyt koncept indenfor vejhjælp, som SOS Dansk Autohjælp er i gang med at udvikle.