Garant har kassevognens
svar på en schweizerkniv

Garant har kassevognens
svar på en schweizerkniv

Specialbygget til fleksibilitet og effektivitet

Gulv- og gardinkæden Garant behøver næppe nogen nærmere præsentation. Men gulve er mange ting. Både tæpper, klinker, fliser, linoleum, vinyl, laminat, træ og gulvafslibning. Og gardiner er både plisségardiner, folde- og liftgardiner, lamelgardiner, rullegardiner og persienner. Dertil kommer insektnet, markiser og meget andet. Alt til både privat- og erhvervskunder.

Mange forskellige opgaver kræver fleksible arbejdsbiler, og det har Garant i Ribe med de fire Transporter, som Volkswagen ErhvervsCenter i Ribe har specialbygget med to Sortimo-reoler, udtræksbund til en tæpperulle på op til fem meter, faste pladser til støvsuger og trappestiger samt rør på tagrælingen til fodlister og aluskinner. Og når der er behov for det, napper Transporteren også en tungt lastet europalle, for det er der gulvplads til trods reolerne, og den er udstyret med ekstra kraftige fjedre bag.

“Indretningen gør, at vi kan bruge bilerne til alle aspekter af vores arbejde, og den store fleksibilitet gør arbejdsdagen mere effektiv,” siger Steffen Jørgensen, som er medindehaver af Garant Ribe.

Mindre og billigere firmabiler

Han fremhæver endnu en stor fordel ved specialbygningen.

“Vi har kørt Volkswagen i mere end 10 år, og vi startede med LT’ere (forgængeren til Crafter, red.) for at have plads nok. Ikke mindst til de lange tæpperuller. Nu kan vi klare os med mindre biler, som er billigere i både anskaffelse og drift, ligesom de er nemmere at komme rundt med i smalle gader,” forklarer Steffen Jørgensen.

Selvom det er en specialbygning, har det ikke været specielt tidskrævende for Garant. Volkswagen ErhvervsCenter Ribe er selvkørende.

“De er gode til at forstå vores behov. Faktisk er det meget lidt, at vi har været involveret i opbygningen af bilerne. Og der er virkelig tænkt over tingene,” siger Steffen Jørgensen og nævner de faste pladser til støvsuger og trappestiger, så de optager et minimum af gulvplads.

“Og prøv at se sådan en detalje,” siger han og peger på et stykke skumgummi, der sidder på metalvæggen bag trappestigen.

“Så skal man ikke høre på, at stigen klaprer mod væggen, når man kører. Og alt er gedigent udført i kvalitetsmaterialer.”

Volkswagen ErhvervsCenter er gode til at forstå vores behov. Faktisk er det meget lidt, at vi har været involveret i opbygningen af bilerne. Og der er virkelig tænkt over tingene.
Steffen Jørgensen
Medindehaver af Garant Ribe

Spørger aldrig til prisen

En specialbygning kan være nok så praktisk, men hvis ikke basisbilen er god, er man lige vidt.

“Vi er afhængige af, at vores biler kører hver dag. Og det gør de. Transporteren er solid og driftsikker,” fastslår Steffen Jørgensen.

“Og så sender den det helt rette signal om kvalitet og pris, når vi kommer ud til kunderne. Vi er jo i Vestjylland,” tilføjer han med et grin.

Garant Ribe har to styk af den nye Transporter og to styk af den forrige generation. De nye er leaset inkl. service- og reparationsaftale.

“Det giver tryghed, at man bare kan stille bilerne på værkstedet uden at skulle tænke på, om der kommer en stor regning. De gamle Transportere, som vi har købt, er 5-6 år nu, så der begynder helt naturligt at komme nogle ting, som skal laves,” siger Steffen Jørgensen og tilføjer:

“Bortset fra det spørger vi aldrig til prisen på hverken reparationer eller specialbygninger. Vi har fuld tillid til, at tingene bliver lavet til konkurrencedygtige priser.”

Specialbygning og foliering er klaret inden levering

Den slags tillid opstår, når man har haft et langt og godt samarbejde.

“De er ærlige og holder, hvad de lover. Og så er de flinke og fleksible på værkstedet. Vi taler om tingene. Hvis vi har brug for bilen i morgen – jamen, så er den klar i morgen, og hvis vi er inde i en ferieperiode, siger vi bare, at det ikke haster med at få den igen,” siger Steffen Jørgensen.

Det er erhvervskonsulent Frederik Dagnæs-Hansen hos Volkswagen ErhvervsCenter i Ribe, som er Steffen Jørgensens faste kontaktperson. Han forklarer sin tilgang til et godt samarbejde.

“Det skal være så nemt som muligt for vores kunder. Både i det daglige, og når der skal leveres nye firmabiler. Vi sørger for, at specialbygning og foliering er klaret, inden bilerne bliver leveret, så kunderne ikke skal bruge tid på det efterfølgende,” siger Frederik Dagnæs-Hansen.

Samarbejdet fortsætter

En del af et godt samarbejde er også at drikke en kop kaffe i ny og næ, tale om stort og småt og udveksle gode ideer. For selvom noget er godt, kan det måske blive endnu bedre.

“Lige nu ser vi på, om vi også kan montere en stang i loftet i varerummet, så gardinprøverne kan hænge i stedet for at ligge i Sortimo-reolerne,” siger Frederik Dagnæs-Hansen.

Den løbende dialog holder også Steffen Jørgensen opdateret på, hvad der sker inden for erhvervsbiler hos Volkswagen.

“Når de to ældre Transportere skal udskiftes om nogle år, bliver det med to nye fra Volkswagen. Vi har et godt samarbejde med Volkswagen ErhvervsCenter i Ribe, og det planlægger vi at fortsætte med,” siger Steffen Jørgensen.