e-Golf med snowboardholder kører gennem et sneklædt bjerglandskab

Velkommen til landet for elektriske biler.

Velkommen til landet for elektriske biler.

Hvorfor er det lige nordmændene, der elsker at køre elektrisk?

Hvor anvendelig i hverdagen er elektromobilitet egentlig? Er det kompliceret at oplade en elbil, og hvor langt kan man køre på en batteriopladning? Mange er allerede i gang med emnet elektromobilitet og har integreret det som en fast del af deres hverdag. Det gælder eksempelvis nordmændene. Det har gjort os nysgerrige, og derfor rejste vi en tur over til vores naboer for selv at stille spørgsmålet om, hvorfor de er så overraskende åbne over for emnet elbiler og herunder elektromobilitet. Det er ret overraskende for et land med så store afstande og forholdsvis få indbyggere.

Thomas og hans familie tageraltid deres e-Golf når de skal på eventyr udendørs

I ét med naturen: en miljøbevidst levemåde.

Først snakkede vi med Thomas. Han fortalte os, at han næsten altid opholder sig udenfor. Det kan være i forbindelse med udendørs sportsaktiviteter eller på en udflugt med familien. Og på vores spørgsmål om, hvorfor han kører i en elektrisk bil, svarede han indlysende: ”Den grundlæggende forudsætning for at skifte til en elbil var, at ydelsen skulle være lige så høj som i en benzinbil. Nu vil jeg aldrig have en benzinbil igen!” 

Thomas, hvis efternavn ”Rolland-Herskedal” oversat betyder ”dalens hersker”, arbejder som projektleder på it-området. Han opholder sig oftest udenfor – står på snowboard, surfer eller svinger fiskestangen. Bilen, som han via bjergveje bruger til familieudflugter og til sine udendørs sportsaktiviteter: er en e-Golf.

”Jeg elsker at være ude i naturen: stilheden, den friske luft, lydene, lugtene. Man kan slappe helt af. Når mine børn en gang tænker tilbage på mig, skal de huske, at vi altid har lagt vægt på at vise dem naturen. Så længe der er strøm i landet, er der ingen problemer med at have en elbil. Jeg lægger personligt meget stor vægt på at beskytte naturen. Og for mig er elbiler en del af det.”

I videoen fortæller Thomas, hvorfor han så gerne vil opholde sig udenfor, og hvorfor han i den forbindelse kører i en elbil.
--:--

Ganske enkelt ukompliceret: skiftet til elbil.

Kristian er også meget på farten ligesom Thomas. Den kunstinteresserede håndterer emnet elbil og elektromobilitet på en meget naturlig og bekymringsfri måde. Her kan du se, hvad det er, som Kristian sætter pris på ved sin e-Golf.

 

Høns og dyr er Kristians passion.

Da vi mødte Kristian fra Bergen, stod det hurtigt klart: Han er et menneske fyldt med energi og med mange interesser. Måske var det også derfor, at han straks røbede for os, hvordan han kombinerer sin lidenskab for dyr og sit engagement i kunstverdenen: ”Når min bil lader op, har jeg tid til andre ting.” Og når man ser ham sidde på caféen, mens bilen lader op, så forstår man straks den sympatiske nordmand.

Den 33-årige forsikringsmand lever i et liv mellem hønsegård og kunst. Han har mange hobbyer og forskellige interesser. Den bil, som han kan kombinere det hele med, og som hurtigt bliver varm i kabinen, når det er koldt udenfor: er en e-Golf.

”Jeg er meget på farten. Jeg skal købe noget til mine høns eller flytte mine billeder fra et sted til et andet. Fordelen ved en elbil er, at den accelererer hurtigt. Jeg savner ikke en normal bil, hvis man kan kalde en benzinbil det. Det vil nok overraske mange, hvor nemt og bekvemt det er, når man først er skiftet til en elbil.”

Fra A til B og tilbage igen – i videoen viser Kristian, hvordan man bruger elektromobilitet på en fleksibel måde.
--:--

Altid power nok til familien.

Lena anvender også sin elbil regelmæssigt i løbet af ugen og i weekenden. Hun har to børn og er konstant på farten, og hun sætter især pris på, at bilen er så støjsvag. 

Lena bruger sin e-Golf når hun skal køre datteren til dansetræning og konkurrencer

Køretid er familietid for Lena. Det fandt vi hurtigt ud af, da vi mødte den fitnessbegejstrede mor til to. Hun bruger de fælles køreture med sin datter til at tale med hende om forskellige emner: ”Så er det meget behageligt, at bilen er så støjsvag”, siger Lena. Og hun har også en klar holdning til ladetiden: Hun lader enten sin e-Golf op derhjemme i garagen eller på arbejdet. Det er ligesom med dans – man får hurtigt (lade-)rytmen ind i kroppen.

Den 45-årige gør alt for sin familie: Hvis hun ikke er ude i den friske luft, kører hun sin datter til danseundervisning eller til turneringer. Så kan de fortsætte med at tale sammen. Hendes e-Golf giver hende mulighed for at tilbringe meget tid sammen med sin datter og tale om alt muligt.

”Det er de dejlige øjeblikke helt for os selv. Vi udnytter tiden til at være sammen. Så snakker vi om venner og om, hvad der sker i livet. Så er det meget behageligt, at bilen er så støjsvag. At køre i en elbil kræver ikke den store omstilling. Du kommer ind i en rytme og har alt under kontrol. Vi er så heldige, at vi kan lade bilen op på arbejdet eller i garagen derhjemme.”

I videoen fortæller Lena, hvordan hun holder sig i bevægelse og samtidig hviler i sig selv.
--:--

Rækkeviddeangst? Slet ikke.

Ginge har det bare sjovt, når han kører i sin e-Golf. Elbilen giver ham også mulighed for mere livskvalitet. Han kører ud i naturen for at kunne koble af fra jobbet. 

Ginge står ved siden af sin e-Golf

Rekkeviddeangst eller på dansk rækkeviddeangst – det kalder nordmændene frygten for ikke at kunne køre langt nok i en elbil. Men det er et ord, som Ginge ikke kender til. Han har det bare sjovt, når han kører i sin e-Golf. Og han er helt vild med musik. Den betyder alt for ham. Men når man er omgivet af musik dagen lang, har man også brug for en pause en gang imellem: ”Det er vigtigt at komme væk fra lyden. Stilheden skaber rum til at tænke. Rum til bare at være.” Derudover er hans fascination af verdensrummet lige så vigtig for ham som musikken. Så han kombinerer ganske enkelt sine lidenskaber og tager en tur forbi ”sit verdensrum” på vej fra lydstudiet til hjemmet. 

Musikeren komponerer til spillefilm. Alene af den grund er han meget på farten. Han bruger en app til at forvarme sin bil på kolde dage. Så er hans e-Golf allerede varm, når han sætter sig ind. Og batterikapaciteten er tilstrækkelig til at køre to gange ind til byen og tilbage igen – uden at skulle lade op. ”Før i tiden var en bil slet ikke noget for mig. Men efter at jeg har fået denne elbil, leder jeg hele tiden efter undskyldninger for at kunne køre en tur. Simpelthen fordi det er så sjovt! Før vi købte vores elbil, blev der på norsk opfundet et nyt ord: rekkeviddeangst – rækkeviddeangst. Jeg har dog aldrig selv været bange for at strande et sted på turen.”

e-Golf er pakket med innovativ elektronik der gør din hverdag meget nemmere. Lær alt hvad der er at vide omkring e-Golf; dens rækkevidde, kørekomforten og meget andet.

Tilmeld dig nu, og vær forud for din tid

Få regelmæssige opdateringer om emnerne ID.3, ID.-familien og elektrisk mobilitet i fremtiden.

Det vil måske også interessere dig:

ID.-magasin - læs mere her

Opladning og rækkevidde - læs mere her

E-teknologi - læs mere her

Elbil service

Energieffektivitet - læs mere her

ID. familien 

Det vil måske også interessere dig: