e-Golf med snowboardholder kører gennem et sneklædt bjerglandskab
e-Golf med snowboardholder kører gennem et sneklædt bjerglandskab
e-Golf med snowboardholder kører gennem et sneklædt bjerglandskab
e-Golf med snowboardholder kører gennem et sneklædt bjerglandskab

Velkommen til landet for elektriske biler.

Velkommen til landet for elektriske biler.

Hvorfor er det lige nordmændene, der elsker at køre elektrisk?

Hvor anvendelig i hverdagen er elektromobilitet egentlig? Er det kompliceret at oplade en elbil, og hvor langt kan man køre på en batteriopladning? Mange er allerede i gang med emnet elektromobilitet og har integreret det som en fast del af deres hverdag. Det gælder eksempelvis nordmændene. Det har gjort os nysgerrige, og derfor rejste vi en tur over til vores naboer for selv at stille spørgsmålet om, hvorfor de er så overraskende åbne over for emnet elbiler og herunder elektromobilitet. Det er ret overraskende for et land med så store afstande og forholdsvis få indbyggere.

Thomas og hans familie tageraltid deres e-Golf når de skal på eventyr udendørs

I ét med naturen: en miljøbevidst levemåde.

Først snakkede vi med Thomas. Han fortalte os, at han næsten altid opholder sig udenfor. Det kan være i forbindelse med udendørs sportsaktiviteter eller på en udflugt med familien. Og på vores spørgsmål om, hvorfor han kører i en elektrisk bil, svarede han indlysende: ”Den grundlæggende forudsætning for at skifte til en elbil var, at ydelsen skulle være lige så høj som i en benzinbil. Nu vil jeg aldrig have en benzinbil igen!” 

Thomas, hvis efternavn ”Rolland-Herskedal” oversat betyder ”dalens hersker”, arbejder som projektleder på it-området. Han opholder sig oftest udenfor – står på snowboard, surfer eller svinger fiskestangen. Bilen, som han via bjergveje bruger til familieudflugter og til sine udendørs sportsaktiviteter: er en e-Golf.

”Jeg elsker at være ude i naturen: stilheden, den friske luft, lydene, lugtene. Man kan slappe helt af. Når mine børn en gang tænker tilbage på mig, skal de huske, at vi altid har lagt vægt på at vise dem naturen. Så længe der er strøm i landet, er der ingen problemer med at have en elbil. Jeg lægger personligt meget stor vægt på at beskytte naturen. Og for mig er elbiler en del af det.”

I videoen fortæller Thomas, hvorfor han så gerne vil opholde sig udenfor, og hvorfor han i den forbindelse kører i en elbil.
--:--

Ganske enkelt ukompliceret: skiftet til elbil.

Kristian er også meget på farten ligesom Thomas. Den kunstinteresserede håndterer emnet elbil og elektromobilitet på en meget naturlig og bekymringsfri måde. Her kan du se, hvad det er, som Kristian sætter pris på ved sin e-Golf.

 

Høns og dyr er Kristians passion.

Da vi mødte Kristian fra Bergen, stod det hurtigt klart: Han er et menneske fyldt med energi og med mange interesser. Måske var det også derfor, at han straks røbede for os, hvordan han kombinerer sin lidenskab for dyr og sit engagement i kunstverdenen: ”Når min bil lader op, har jeg tid til andre ting.” Og når man ser ham sidde på caféen, mens bilen lader op, så forstår man straks den sympatiske nordmand.

Den 33-årige forsikringsmand lever i et liv mellem hønsegård og kunst. Han har mange hobbyer og forskellige interesser. Den bil, som han kan kombinere det hele med, og som hurtigt bliver varm i kabinen, når det er koldt udenfor: er en e-Golf.

”Jeg er meget på farten. Jeg skal købe noget til mine høns eller flytte mine billeder fra et sted til et andet. Fordelen ved en elbil er, at den accelererer hurtigt. Jeg savner ikke en normal bil, hvis man kan kalde en benzinbil det. Det vil nok overraske mange, hvor nemt og bekvemt det er, når man først er skiftet til en elbil.”

Fra A til B og tilbage igen – i videoen viser Kristian, hvordan man bruger elektromobilitet på en fleksibel måde.
--:--

Altid power nok til familien.

Lena anvender også sin elbil regelmæssigt i løbet af ugen og i weekenden. Hun har to børn og er konstant på farten, og hun sætter især pris på, at bilen er så støjsvag.