2.17.94.1, 2019-07-05 00:05:51
Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger

1. Overblik

Her på www.volkswagen.dk kan du:

 • Finde oplysninger og viden om vores biler, tilbehør, produkter, Autoriserede Forhandlere og Servicepartnere og services 
 • Kommunikere nemt med os
 • Bruge vores services som f.eks. book en prøvetur eller byg din bil, via vores konfigurator
 • Tilmelde dig nyhedsbreve og håndtere dine tilmeldinger og præferencer for målrettet direkte digital markedsføring og relevante tilbud fra Volkswagen Danmark, Skandinavisk Motor Co. A/S, Semler Retail A/S og Semler Gruppen A/S

Når du bruger www.volkswagen.dk og vores services på siderne:

 • indsamler og behandler vi personoplysninger om dig, som du aktivt giver os i forbindelse med oprettelse og/eller brug af en af vores services, f.eks. Book en prøvetur og Konfigurer din Volkswagen
 • indsamler og behandler vi automatisk oplysninger om din adfærd på vores site, din interaktion med os og vores annoncer samt oplysninger om din computer eller andre enheder
 • deler vi dine oplysninger inden for Skandinavisk Motor Co efter behov for at give dig adgang til vores tjenester og drive dem, yde kundesupport og udvikle indhold udbygge vores services til tilsvarende formål
 • når du har givet samtykke, kan vi sende direkte digital markedsføring som f.eks. e-mails med tilbud og informationer, direkte til dig. Med dit samtykke kan vi også videregive visse oplysninger, så du kan få digitalt direkte markedsføringsmateriale fra andre end os

Du kan altid trække samtykke til direkte digital markedsføring tilbage og selv ændre, hvad vi sender til dig og gennem hvilke digitale kanaler af de forskellige vi bruger.

2. Indledning – dataansvarlig

Det er vigtigt for os i Volkswagen Danmark, at dine personlige oplysninger opbevares og behandles sikkert og lovligt. Derfor har vi udarbejdet denne persondatapolitik, der beskriver hvordan vi indsamler og behandler dine personoplysninger. 

Persondatapolitikken er gældende fra den 28. september 2017. 

Vi kan løbende ændre og opdatere Persondatapolitikken. Så vil vi ændre version og dato, og den seneste, gældende vil altid være tilgængelig her på www.volkswagen.dk under  behandling af personoplysninger. 

Indsamling og behandling af personoplysninger sker i overensstemmelse med den til enhver tid gældende lovgivning om behandling af personoplysninger. Den dataansvarlige er Skandinavisk Motor Co. A/S, Park Allé 355, 2605 Brøndby, CVR.nr. 70515113, e-mail: kundeservice@volkswagen.dk .

3. Registrering af oplysninger

Oplysninger, du giver os: Vi indsamler oplysninger, som du giver til os, herunder:

Navn, e-mailadresse, bopælsadresse eller postnummer og telefonnummer. Vi indsamler disse oplysninger på forskellige måder, bl.a. når du indtaster dem, når du bruger vores tjeneste, har interaktion med vores kundeservice eller deltager i spørgeundersøgelser eller markedsføringskampagner.

 • Oplysninger, når du vælger at konfigurere biler, prøvetur mv. eller på anden vis giver os oplysninger gennem vores tjeneste eller andre steder.
 • Oplysninger, vi indsamler automatisk: Vi indsamler oplysninger om dig og din adfærd på vores site, din interaktion med os og vores annoncer samt oplysninger om din computer eller andre enheder, som bruges til at tilgå vores hjemmeside (f.eks. mobile enheder og computere mv.). 

Oplysningerne omfatter:

 • din aktivitet på www.volkswagen.dk, bl.a. konfiguration af biler, tilmelding af nyhedsbreve, booking af prøvetur og søgeforespørgsler; 
 • oplysninger om din interaktion med kundeservice, f.eks. dato og tidspunkt for din henvendelse samt årsagen, og, hvis du ringer til os, dit telefonnummer, og opkaldsoptagelser;
 • enhedsidentifikation eller andre unikke identifikatorer, karakteristika ved enheder og software (f.eks. type og konfiguration), forbindelsesoplysninger, statistikker for sidevisninger, henvisende webadresser, IP-adresse (som kan fortælle os om din generelle placering), browser- og almindelige webserverlogoplysninger;
 • oplysninger, der indsamles gennem brug af cookies, web beacons og andre teknologier, herunder annoncedata (som f.eks. om tilgængelighed og levering af annoncer, webadressen til webstedet samt dato og klokkeslæt). Læs mere i afsnittet Cookies og internetannoncer.

Oplysninger fra andre kilder: Vi kan supplere oplysningerne beskrevet ovenfor med oplysninger, vi indhenter fra andre kilder, herunder fra både online og offline dataudbydere. Sådanne supplerende oplysninger kan omfatte demografiske data, interessebaserede data og oplysninger om browsing adfærd.

4. Brug af oplysninger

Vi bruger oplysningerne til at levere, analysere, administrere, forbedre og tilpasse vores tjenester samt i forbindelse med vores markedsføring, til at håndtere din registrering, dine præferencer og til at kommunikere med dig om dette og andre emner. Vi bruger f.eks. oplysningerne til:

 • at fastslå din generelle geografiske placering, gøre lokalt indhold tilgængeligt, fastlægge din internetudbyder og hjælpe os med hurtigt og effektivt at svare på henvendelser og anmodninger;
 • kommunikere med dig om vores tjeneste (f.eks. via e-mail, push-beskeder, sms og onlinebeskedkanaler), så vi kan sende nyheder til dig om Volkswagen samt særtilbud, reklamemeddelelser og forbrugerundersøgelser.
 • konkret rådgivning og vejledning, når du har brugt vores services som f.eks. konfigurering af biler ved din henvendelse hos en af vores Autoriserede Forhandlere

5. Videregivelse af oplysninger

Vi videregiver dine oplysninger til visse formål og til tredjeparter som beskrevet nedenfor:

Volkswagen Danmark samt Skandinavisk Motor Co: Vi deler dine oplysninger inden for Skandinavisk Motor Co efter behov af hensyn til: databehandling og -lagring, for at give dig adgang til vores tjeneste, yde kundesupport, tjenesten og udvikle indhold og til andre formål beskrevet i afsnittet "Brug af oplysninger" i denne privatlivserklæring.

Tjenesteudbydere: Vi bruger andre virksomheder, repræsentanter eller leverandører ("tjenesteudbydere") til at udføre tjenester på vores vegne eller til at hjælpe os med at levere tjenester til dig. Vi bruger f.eks. tjenesteudbydere til at levere tjenester i forbindelse med markedsføring, reklamer, kommunikation, infrastruktur og it og til at personalisere og optimere vores tjeneste, til at yde kundeservice, til at analysere og forbedre kvaliteten af data (herunder data om brugeres interaktion med vores tjeneste) og til at håndtere og forvalte forbrugerundersøgelser. I forbindelse med levering af sådanne tjenester kan tjenesteudbyderne have adgang til dine personlige oplysninger eller andre oplysninger. Tjenesteudbyderne er ikke bemyndigede til at bruge eller videregive dine personlige oplysninger bortset fra i forbindelse med leveringen af deres tjenester.

Beskyttelse af Volkswagen Danmark og andre parter: Volkswagen Danmark og dennes tjenesteudbydere kan videregive og på anden måde bruge dine personlige oplysninger og andre oplysninger, hvis vi eller de med rimelighed mener, at en sådan videregivelse er nødvendig af hensyn til (a) gældende lovgivning, retslige procedurer eller begæringer fra offentlige myndigheder, (b) håndhævelse af gældende brugerbetingelser, herunder undersøgelse af potentielle brud på disse.

Virksomhedsoverdragelser: I forbindelse med eventuel rekonstruktion, omstrukturering, fusion og salg, eller anden overdragelse af aktiver vil vi overdrage oplysninger, herunder personlige oplysninger, forudsat at den modtagende part accepterer at respektere dine personlige oplysninger på en måde, der er i overensstemmelse med vores privatlivserklæring.

Når vi ved videregivelse af oplysninger til andre overfører personlige oplysninger til lande uden for Det Europæiske Samarbejdsområde og andre regioner med en omfattende databeskyttelseslovgivning, sikrer vi, at oplysningerne overføres i overensstemmelse med denne privatlivserklæring og i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslove.

Du kan også vælge at videregive dine oplysninger på følgende måder:

 • Visse dele af vores tjeneste kan indeholde et værktøj, som giver dig mulighed for at dele oplysninger via e-mail, sms samt sociale apps og andre programmer, som giver dig mulighed for at dele oplysninger med andre, ved at bruge klienter og programmer på din smart-enhed;
 • Sociale plugins (herunder dem, som tilbydes af Facebook, Twitter og Google) gør det muligt for dig at dele oplysninger på de pågældende platforme.
 • Sociale plugins og sociale apps drives af de sociale netværk selv og er underlagt deres brugerbetingelser og privatlivspolitikker.

6. Indsigt og berigtigelse

Du har på ethvert tidspunkt ret til at rette henvendelse til os for at få oplyst, hvilke personoplysninger vedrørende dig, der behandles, ligesom du har ret til at få adgang til de pågældende oplysninger. Du har endvidere ret til at få urigtige oplysninger om dig selv berigtiget af os uden unødig forsinkelse.

Hvis du vil sende anmodninger, eller hvis du har spørgsmål om, hvordan vi behandler personoplysninger, bedes du kontakte os på kundeservice@volkswagen.dk . 

Hvis du ikke længere ønsker at modtage bestemte former for kommunikation fra os via e-mail eller sms, skal du blot åbne siden http://volkswagen.indstillinger.dk/
og fjerne markeringen i de relevante felter for at afmelde meddelelserne. Du kan også klikke på afmeldingslinket i e-mailen eller svare med STOP (medmindre andet er angivet) i sms'en.

7. Indsigelse og tilbagekaldelse af samtykke

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse og/eller tilbagekalde dit samtykke til behandling af dine personoplysninger Hvis du gør indsigelse og tilbagekalder dit samtykke, vil vi herefter være forpligtet til at slette dine personoplysninger, medmindre vi har en anden grund til at beholde dem – f.eks. krav i lovgivningen, garantiforpligtelser overfor dig eller andre årsager, der ikke kan fraviges. Hvis du ønsker at gøre indsigelse og/eller tilbagekalde dit samtykke til behandling af dine personoplysninger, kan du rette henvendelse til os som dataansvarlig via kontaktformular(er) på www.volkswagen.dk  eller på Park Allé 355, 2605 Brøndby, e-mail: kundeservice@volkswagen.dk. 

8. Sikkerhed

www.volkswagen.dk og den bagvedliggende infrastruktur er udviklet til at have et højt sikkerhedsniveau med fokus på beskyttelse af data. 

Vi tilser, at der etableres fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstaltninger mod, at personoplysninger hændeligt eller ulovligt tilintetgøres, mistes eller forringes samt mod, at de kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen om behandling af personoplysninger. 

Således er f.eks. al transmission af data til og fra www.volkswagen.dk omfattet af vores SSL-certifikat via en krypteret sikker forbindelse og serverne, hvor data befinder sig, er beskyttet med førende sikkerhedsforanstaltninger. 

Endeligt administreres adgang til data ud fra et nødvendighedsprincip. Det betyder, at kun de nødvendige personer har adgang til oplysningerne. Det gælder såvel hos os som hos vores samarbejdspartnere og vores databehandlere. 

9. Klageadgang 

Du har mulighed for at få behandlet en klage vedrørende indsamling og behandling af persondata ved at henvende dig til os via e-mail: kundeservice@volkswagen.dk. Du har også mulighed for at indbringe klagen til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K.

 

Ophavsret

Volkswagen (Skandinavisk Motor Co. A/S) har ophavsretten til alt materiale på volkswagen.dk 
Materiale fra hjemmesiden må ikke kopieres, reproduceres, genudsendes eller transmitteres, ligesom billeder og logoer ikke må bruges på andre sites eller andre steder, uden skriftligt tilsagn fra Volkswagen.

Generelle vilkår

Vi tager generelt forbehold for fejl og mangler.
Vi tilstræber, at indholdet er ajour, men vi kan ikke garantere, at indholdet til enhver tid er komplet eller korrekt. Volkswagen.dk kan ikke betragtes som en komplet guide til vores produkter og ydelser.

Ansvarsfraskrivelse

Volkswagen forbeholder sig retten til når som helst at foretage ændringer uden varsel. Vi giver ikke garanti eller hæfter for nøjagtigheden for informationer på volkswagen.dk.
Vi tager alle rimelige forholdsregler for at sikre, at volkswagen.dk ikke indeholder virus, trojanske heste eller lignende. Volkswagen stiller dog ingen garantier for dette og fraskriver sig ethvert ansvar for tab som følge af skadelige programmer, der er modtaget fra hjemmesiden eller via filer, som kan downloades fra volkswagen.dk.
Volkswagen hæfter ikke for krav, der relaterer sig til funktionaliteten eller tilgangen til volkswagen.dk.

Personlige data

Alle personlige data, som indsamles under besøg på vores hjemmeside, behandles i overensstemmelse med de til enhver tid gældende lovkrav.
Volkswagen.dk kan indeholde links til andre sider, hvis indhold ikke er under vores kontrol, og Volkswagen kan ikke på nogen måde holdes ansvarlig for indholdet på disse sites.

Lovmæssig bekræftelse

Brugen af volkswagen.dk er underlagt dansk ret, og tvister eller stridigheder skal behandles af de danske domstole.