Denne webside bruger Flash / JavaScript og kan kun vises korrekt, hvis disse er aktiveret i din browser.
For at få fuld udbytte af siden skal du aktivere Flash og JavaScript i dine browser indstillinger.
Du kan hente den nyeste version af Adobes Flash plug-in ved at klikke her.

Hvad er en SUV?

SUV er en forkortelse af Sport Utility Vehicle, og det er bestemt en sporty yderst anvendelig bil til de fleste formål. SUV’en minder om en stationcar, men har typisk et større karosseri, kombineret med en noget kraftigere trækkraft. SUV er desuden en høj bil, hvilket betyder, at man sidder noget højere end i andre bilmodeller. Der er da ingen tvivl om, at hvad enten man vælger en crossover, offroader eller en SUV, så kommer man til at sidde højt i trafikken, hvilket også giver en væsentlig komfort, når man stiger ind og ud af bilen.  

Hvad kan en SUV trække?

Volkswagens SUV modeller omfatter Tiguan og Touareg, der ud over deres højde og komfort også giver en rigtig god trækevne. En Tiguan kan trække op til 2500 kg., mens en Touareg kan trække helt op til 3500 kg. Dette giver virkelig mulighed for at have en tung last på hængertrækket. Touaregen giver således mulighed for at transportere rigtig store trailere, herunder hestetrailer med helt op til 3-4 heste, eller store både mv.  

Offroad med stil

Med en SUV får du også en unik mulighed for at køre offroad med stil. Hvad enten det er som bybil, til legebarnet bag rattet, eller om der skal skydes genvej gennem terrænet, så er SUV’en bygget til opgaven. Tiguanen kan fås både med forhjulstræk og 4 hjulstræk, hvilket betyder, at man kan tilpasse den de behov og krav, som man stiller til sin nye bil.
En SUV med 4 hjulstræk kan være yderst anvendelige, hvis man f.eks. har behov for at køre en stor trailer på marker, strand eller lignende.
Særligt Touaregen er en yderst vellidt offroad partner med sin offroad-visning i navigations-systemet RNS 850 (ekstraudstyr). På farve-TFT-skærmen i høj opløsning, kan manaltid se sin position, også takket være den nye kompas- og højdevisning. På løst underlag er visningen af ratdrejningen desuden yderst hjælpsom, ligesom visningen af differentialespærringernes funktionen også er en god hjælp. Hertil kommer, at Touregen er i stand til at køre igennem vand, der er op til en halv meter (50 cm.). Så bliver det f.eks. intet problem at få båden i vandet.
 

Volkswagens SUV’er manøvrerer godt i alle forhold

Volkswagens SUV modeller kan alle udstyres med en række ekstraudstyr der gør det let at begå sig i det åbne terræn såvel som i den snævre bytrafik. Det er nemlig muligt at få assistentsystemer (ekstraudstyr), der kan hjælpe med alt fra parkering til automatisk afstandsregulering. På den måde er det bestemt ikke en ulempe at have en stor SUV-bil i byen, da du gennem assistentsystemer let kan danne dig et overblik omkring hele bilen.
 

SUV med BlueMotion Technology

For mange er SUV også indbegrebet af dårlig brændstofs økonomi, men sådan behøver det ikke at være. Volkswagens SUV modeller er nemlig udstyret med BlueMotion Technology, hvilket betyder, at de holder emissionerne og forbruget så lavt som muligt.

SUV modellen Tiguan, hvor motorer og gearkasser som TSI, TDI og DSG-gear er grundlæggende bag de bæredygtige BlueMotion Technologies. Hertil kommer start-stop-system og genindvinding af bremseenergi ved hjælp af rekuperation, som betyder, at man kan køre på en brændstofbesparende måde og med lave CO2-emissioner.

Hos SUV modellen Touareg behøver køreglæde og ansvarsbevidsthed bestemt heller ikke at være modsætninger – det beviser V6 TDI-motorerne med BlueMotion Technology. De opnår deres lave forbrug ved hjælp af vægtoptimering, innovativ termostyring og et start-stop-system med genindvinding af bremseenergi. Den 8-trins automatiske gearkasse, de virkningsgradsoptimerede generatorer og den intelligente energistyring i påløbsfaser bidrager også til den øgede effektivitet.
Kontakt din nærmeste forhandler og hør mere om Volkswagens SUV modeller.
 

Gå på opdagelse i den nye Tiguan
Start rundvisningen
Gå på opdagelse i Touareg