Denne webside bruger Flash / JavaScript og kan kun vises korrekt, hvis disse er aktiveret i din browser.
For at få fuld udbytte af siden skal du aktivere Flash og JavaScript i dine browser indstillinger.
Du kan hente den nyeste version af Adobes Flash plug-in ved at klikke her.

Hvad er en hatchback?

Hatchback er en betegnelse, der kendetegner biler med en skrå bagklap, der går fra tagkant og ned.

Dette er en yderst populær karrosseritype, hvilket blandt andet skyldes bilens store anvendelighed. I de fleste modeller er det muligt at udvide bagagerummet, ved at lægge bagsædet helt ned, hvilket også gør sig gældende i Volkswagens hatchback-modeller.
Hatchback kan også kaldes for "5 dørs" eller "3 dørs", idet at bagklappen også kan betragtes som en dør, hvorigennem man kan komme ind og ud af bilen. En hatchback er velegnet til mange forskellige formål, da den skrå bagklap gør adgangen til bagagerummet nem og praktisk. Det er således nemt at komme til med både barnevogne og mindre møbler.

Polo og Golf er to meget populære hatchback-modeller, som har været et hit hos danskerne gennem mere end 40 år. Og der er mange gode grunde til, at danskerne elsker de to Volkswagen hatchbacks. De har et yderst sporty udseende, og så har de som standard godt med udstyr, for ikke at glemme deres store rummelighed, der gør dem anvendelige til lidt af det hele og mere til.
 

Oplev dem hos din nærmeste forhandler.

Hvad må en hatchback trække?

Du får en yderst alsidig bil, der kan bruges til de fleste daglige gøremål. I mange situationer kan det være anvendeligt med et hængertræk. Uanset om det er en trailer med haveaffald, eller større flyttegods, så giver Volkswagens hatchback rig mulighed for at have god vægt på hængertrækket. En Polo kan trække op til 1200 kg., mens en Golf kan trække helt op til 1900 kg.  

Hvorfor vælge en hatchback?

En Volkswagen hatchback er en praktisk og meget anvendelig bil, men også yderst sportslig. Uanset om du vælger en Polo eller en Golf, så får du en meget komfortabel bil med en kraftig motor, der som standard har godt med udstyr. Se alle Golfs udstyrsvarianter her, og alle Polos udstyrsvarianter her, og kom et skridt tættere på den fantastiske bil.

En VW Polo har en bagagerumsvolumen på 280 l., og lægges sæderne ned, så bliver der plads til intet mindre end 952 l. Golfen er lige et nummer større, og har således en standardbagagerumsvolumen på 380 l. og lægger du sæderne ned så er det 1270 l. Selvom hatchbacken har en ”skrå” bagende, så er der altså alligevel mulighed for god bagagerumsplads, kombineret med et yderst sportsligt look. Det er den perfekte kombination af sporty, praktik og køreglæde.

Hatchback som pendler og bybil

En hatchback er ofte populær som pendler og bybil. Det skyldes, at dens størrelse gør den i stand til let at parkere på selv helt små parkeringspladser inde i byen, men samtidig har den størrelsen til at give 100 % komfort og køreglæde på længere køreture. Volkswagens hatchback-modeller giver desuden god plads på bagsædet, således, at man let kan transportere fem voksne personer eller alle børnenes venner til fodboldtræning.
Det er desuden en bil med mange assistentsystemer, der forbedrer kørselsoplevelsen og sikkerheden, som man kan få glæde af uagtet om valget falder på en Golf eller en Polo. Assistentsystemerne øger både sikkerheden og komforten i din nye bil, og give dig tryghed bag rattet fra A til B.
Kontakt din nærmeste forhandler og få en prøvetur i din nye Volkswagen hatchback

 

Når sporty og praktik går hånd i hånd

Er du på udkig efter en yderst sporty hatchback udover det sædvanlige, så er Golf GTI virkelig en klasse for sig. Med sine 220 hk. og fra 0-100 km/t på 6,5 sek. giver Golf GTI dig præstation i absolut topklasse. Du får en bil, der giver de fleste baghjul på både køreegenskaber og udseende samtidig med, at der er god plads i bagagerummet. 

En hatchback som hybrid eller elbil

Det er også muligt at kombinere et sportsligt design med en elmotor i topklassen. Golf fås både som hybrid, Golf GTE, og som ren el bil, e-Golf.

Golf GTE er en hatchback med en kraftfuld hybridmotor, hvor det er muligt at køre på benzin og el alt afhængig af dit humør og kørebehov. Golf GTE er indbegrebet af banebrydende teknologi, og lægger man de to motorer sammen, så får man en performance på hele 204 hk. Vil du hellere have en hybrid på diesel, så er Golf GTD det oplagte valg. Her er det nemlig en dieselmotor, der arbejder sammen med elmotoren og giver dig imponerende 184 hk mellem hænderne.

Hatchbacken fås også som ren elbil, nemlig som e-Golf. Elbilen har en rækkevidde på op til 190 km. på én enkelt ladning og har køreprofilindstillinger, der aktivt hjælper med at spare på energien. Dermed opnår du både køreglæde og komfort kombineret med et lavt energiforbrug.
 

volkswagen polo exterior front blue
Volkswagens hatchback Polo
Start rundvisningen
Volkswagens hatchback Golf
Start rundvisningen
Hvad koster en Polo?
Se priser og brochure på Polo
Hvad koster en Golf?
Se priser og brochure på Golf
Book en prøvetur i din nye Volkswagen
Find din nærmeste forhandler